MOTORING INFO
Cufunda-te in fascinanta lume a exclusivismului
Acasa English

vineri, 18 martie 2011

Audi pregateste un adversar pentru BMW X6




Conform surselor Autocar, Audi va lansa in viitor un rival pentru BMW X6. Modelul va primi numele Q6. Acesta va prelua platforma Colorado, implementata si pe VW Touareg si Porsche Cayenne.

La Salonul Auto de la Geneva din acest an, seful Audi, Rupert Stadler, a declarat:"Ne putem imagina un model intre Q5 si Q7... un coupe cu tractiune integrala."

Ceea ce intareste si mai tare ideea ca avem de-a face cu un adversar pentru X6, e faptul ca subsidiarii Audi din America de Nord si China au cerut companiei germane sa dezvolte un SUV care sa rivalizeze cu BMW X6.

In cazul in care acest model va fi lansat, el va fi oferit cu motoare V6 si V8, atat pe benzina cat si diesel.

Va exista si o varianta RS a lui Q6, care va avea ca adversar modelul X6 M. Audi Q6 RS va fi echipat cu noul motor V8 turbo de 4.0 litri pe benzina, care isi va face debutul pe noua generatie RS6 la Salonul Auto de la Frankfurt din septembrie.

Audi vede un mare potential in acest model datorita vanzarilor masive de care a avut parte BMW X6, numarul total al unitatilor vandute insumand cam 110.622. In 2010, BMW X6 a fost vandut in 43.322 de exemplare printre care 3.082 de unitati X6 M.

Via | Autocar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu