MOTORING INFO
Cufunda-te in fascinanta lume a exclusivismului
Acasa English

luni, 13 decembrie 2010

Conceptul Jaguar C-X75 ar putea intra in productia de serie

Jaguar C-X75 a fost prezentat la Salonul Auto de la Paris, iar britanicii de la Jaguar au fost coplesiti de reactia pe care a avut-o publicul in fata acestui concept.

Ian Callum, designer sef in cadrul companiei britanice, considera ca Jaguar are nevoie de o asemenea masina. El a declarat ca: "Nu este un secret faptul ca receptia pe care am avut-o pentru C-X75 a fost fantastica". De asemenea, el a mai mai spus ca sefii companiei nu vor permite ca o asemenea reactie sa fie pierduta fara ca macar sa existe o discutie despre cum ar putea fi valorificata.

Declaratiile lui Callum au fost intarite de seful Jaguar Land Rover, Carl-Peter Forster, care a spus ca un asemenea proiect ar insemna consumarea foarte multor resurse si ca nu au ajuns la o concluzie in aceasta privinta.

Chiar daca nu e sigur ca C-X75 va intra in productie, un lucru e cert, unele elemente de pe acest concept, cum ar fi grila, vor fi intalnite intr-o oarecare masura si pe viitoarele masini sport ale constructorului britanic.

Masina beneficiaza de un tren propulsie hibrid. Poate parcurge 112 km la modul electric, insa daca este folosit propulsorul diesel, bijuteria britanica are o autonomie de 896 de km. Motorul de sub capota lui C-X75 este capabil sa livreze 778 de cai putere.

Conceptul Jaguar C-X75 e capabil sa atinga 100 de km/h in 3.4 secunde si o viteza maxima de 330 de km/h. Bolidul cantareste doar 1350 de kg.

Via | Autocar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu