MOTORING INFO
Cufunda-te in fascinanta lume a exclusivismului
Acasa English

miercuri, 15 decembrie 2010

Viitorul BMW Seria 1 - informatii noi

Noul BMW Seria 1 va rivaliza cu Audi A3, iar emisiile poluante ale noului model vor fi semnificativ reduse. Pe Seria 1 va fi implementata platforma lui Mini Countryman.

UKL (Unter Klasse) este codul noilor modele BMW cu tractiune fata si vor fi echipate cu caroserie hatchbach si break, restul variantelor vor fi cu 3 usi, 5 usi, cabrio si coupe. In cazul lui Seria 1, este disponibila si tractiunea integrala, ca element optional, dar numai in cazul platformei lui Seria 1, nu si in cazul platormei modificate a lui Mini Countryman.

Cel mai interesant e faptul ca versiunile cu tractiune fata a noului Seria 1 sunt echipate cu motor amplasat transversal, in timp ce in cazul versiunilor cu tractiune spate sau tractiune integrala constructorul a ales sa monteze propulsorul longitudinal. E posibil ca cele doua variante de caroserie sa beneficieze de unele diferente din punct de vedere estetic, tocmai pentru ca masina cu tractiune spate va avea nevoie de o capota mai lunga.

In cazul variantei cu tractiune fata, pasagerii din spate se vor bucura de mai mult spatiu. Habitaclul beneficiaza de un volum similar cu cel al lui Audi A3 sau Volkswagen Golf. De asemenea, am putea vedea diferite elemente de pe Seria 5 GT pe noul Seria 1.

Din punct de vedere al motorizarilor, modelul german va fi echipat cu propulsoarele N37 si N38. BMW ofera pentru noul Seria 1 motoare de 1.5 litri iar clientii vor avea la dispozitie versiuni atat pe benzina, cat si pe motorina.

BMW Seria 1 va beneficia de versiuni atat cu motoare in 4 cilindri, cat si motoare in 3 cilindri. Modelul va fi echipat cu motoare supraalimentate in 4 cilindri, cu injectie directa. BMW introduce si pe viitorul Seria 1 tehnologia Efficient Dynamics. Astfel, modelul bavarez va beneficia de sistemul de recuperare a energiei cinetice pierdute la franare, de sistemul Start/Stop si un nou sistem de recuperare a caldurii pierdute de motor. Constructorul bavarez nu va introduce sub capota versiunilor cu tractiune fata (cele bazate pe platforma UKL) motoare cu sase cilindri. Insa, noul BMW Seria 1 va beneficia de o varianta mai puternica a motorului turbo de 2.0 litri cu patru cilindri, care va fi capabil sa livreze 220 de cai putere.

Via | Automarket
Foto | Autocar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu