MOTORING INFO
Cufunda-te in fascinanta lume a exclusivismului
Acasa English

miercuri, 17 februarie 2010

Lotus Elise




Lotus Elise ne arată la Geneva că există şi facelift care nu are merite estetice, ci aerodinamice şi anunţă un nou motor foarte temperat.

În spiritul formării unei imagini de marcă uniforme, Lotus sacrifică specificul modelului Lotus Elise trecându-l printr-un facelift pentru a îl aduce la acelaşi numitor estetic cu Lotus Evora. Prin renunţarea la spoilerul şi blocurile optice caracteristice şi prin implantarea unora a la Evora, au reuşit să facă un roadster care privit din faţă arată a copie chinezească a lui Ferrari California.

Dar - există şi un mare dar - cei de la Lotus ştiu mai bine de ce au venit cu acest facelift , nu doar considerentele de uniformitate estetică fiind luate în calcul, ci şi faptul că noua parte frontală este mult mai aerodinamică reducând cx-ul caroseriei cu 4% . Deci până la urmă ar trebui să îi admirăm că reuşesc să mai stoarcă un strop de sportivitate şi din cele mai banale modificări.

În plus, faceliftul aduce şi o mare noutate pentru Lotus Elise, un motor de grupa mică de 1.6 litri ce dezvoltă 134 CP. Vârful de gamă rămâne acelaşi 1.8 de provenienţă Toyota cu 192 CP în modul aspirat natural şi 217 CP supraalimentat. Cutia cu şase trepte rămâne standard pentru toate motorizările. La dealerii europeni acest model va ajunge în Aprilie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu